Food Waste Challenge

Kalender

Volg het voorbeeld van chefkok Estée Strooker. Doe mee aan de challenge en volg de volgende stappen:

Voor 27 september
Inschrijven
Inschrijven voor deelname aan de Food Waste Challenge kan door het inschrijfformulier in te vullen en met één druk op de knop door te sturen. Aanmelden is mogelijk tot en met 27 september 2019. Een restaurant kan met maximaal vijf locaties deelnemen aan de Food Waste Challenge. Na inschrijving van de eerste locatie, ontvang je een mail met een link naar het inschrijfformulier voor een eventuele volgende locatie. Na inschrijving ontvang je binnen drie dagen een bevestigingsmail. Deelname aan de Food Waste Challenge is gratis én gemakkelijk!
Voor 5 oktober
Intake
Na bevestiging van deelname aan de Food Waste Challenge wordt door de experts van Wastewatchers of Hotelschool The Hague telefonisch contact met je opgenomen voor een intake op locatie. Deze intake is bedoeld ter kennismaking, het geven van uitleg en het overhandigen van de meetinstrumenten.
Voor 14 oktober
0-Meting
Tijdens deze 0-meting wordt gedurende één week (tussen 23 september en 13 oktober 2019), tijdens alle openingsdagen gemeten. Je meet kitchen waste (ook wel preparatie waste genoemd: wat tijdens de productie in de keuken ontstaat) en alle plate waste (wat terugkomt van de gasten) van de lunch en/of het diner. Dit vraagt maximaal vijf minuten tijd per dag.
Voor 18 november
Acties
De resultaten van de 0-meting worden met je gedeeld, hiermee krijg je inzicht in je besparingspotentieel en stel je je ambitie vast. Je ontvangt fysieke materialen om gedragsinterventies te implementeren om voedselverspilling te verminderen en je besparingspotentieel te realiseren. Online zijn ook tips & tools beschikbaar.
Voor 25 november
1-Meting
Tijdens de 1-meting wordt gedurende één week (tussen 4 november en 24 november 2019) tijdens alle openingsdagen gemeten. Je meet, net zoals bij de 0-meting, kitchen waste en alle plate waste van de lunch en/of het diner. Dit vraagt maximaal vijf minuten tijd per dag.
December - januari
Resultaten
Je ontvangt in december de resultaten van jouw restaurant. Tijdens de Horecava (13-16 januari 2020) presenteren we de collectieve resultaten van alle deelnemers, doorgerekend naar een verwachte jaarbesparing.