Food Waste Challenge

Over Food Waste Challenge

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo minder voedsel verspillen en daarmee 582 miljoen euro besparen. De deelnemers aan de Food Waste Challenge hebben aangetoond dat besparingen van meer dan 50% haalbaar zijn. Dit leverde hen voordeel op in kilo’s, Co2 uitstoot én in euro’s. In 8 weken resulteerde dat in een beter rendement en in een positieve impact op het klimaat.

Ervaringen van onze deelnemers

Ca. 170 horecaondernemers gingen je voor en namen de uitdaging van Estee Strooker aan om aan de slag te gaan met hun foodwaste. Lees hier wat de ervaringen zijn van Bilderberg Hotel De Bovenste Molen in Venlo, Brownies&downieS Leiden en toprestaurant La Tasca in Delft.

Online Programma

Ook jij kunt dat bereiken door de Food Waste Challenge te doorlopen. Dit is een online programma om verspilling in jouw horecabedrijf terug te dringen. Via deze website krijg je een eigen account. In 8 weken tijd word jij begeleid om voedselverspilling aan te pakken:

Week 1: Aanmelden

Week 2: 0-meting

Week 3: Masterclass Team

Week 4: Masterclass Menu-engineering

Week 5: Masterclass Hospitality

Week 6: Masterclass Keukeninrichting

Week 7: 1-meting

Week 8: Masterclass Toekomst

Partners

De Food Waste Challenge is een initiatief van de stichting Samen tegen Voedselverspilling en Rabobank. Samen met enthousiaste deelnemers zetten wij ons in om voedselverspilling terug te dringen.