Food Waste Challenge

Wastewatchers

Gewoon minder voedselverspilling. Daar staat Wastewatchers voor. Het is gek dat het probleem bestaat, want niemand is voor voedselverspilling. Vooral niet als je weet dat er dagelijks duizenden chefs staan te koken voor de kliko.

Sinds 2013 is Wastewatchers de grootste vijand van voedselverspilling in de food & hospitality in Nederland. Daarom weet Wastewatchers als geen ander hoe voedselverspilling ontstaat, maar belangrijker hoe het voorkomen kan worden. Dit doet Wastewatchers bij bedrijfsrestaurants (Hutten), hotels (Van der Valk), banquetinglocaties (FMHaaglanden) en restaurants.

De rol in de Food Waste Challenge

De rol van Wastewatchers tijdens de Food Waste Challenge is die van expert en van begeleider voor het behalen van food waste reducties. De kennis die Wastewatchers in de afgelopen jaren opgedaan heeft brengt ze mee naar het project, waarmee de deelnemende locaties ondersteund gaan worden.

Tijdens de meetperiode van de challenge zal Wastewatchers voor de deelnemende locaties het aanspreekpunt worden. Van Wastewatchers mag verwacht worden dat ze locaties helpen met: een opstart op locatie, het geven van informatie aangaande de metingen, een digitale tool voor het registreren van de metingen en het behalen van resultaten per locatie.