Food Waste Challenge

Hotelschool The Hague

Hotelschool leidt sinds 1929 de toekomstige leiders van de horecasector op. Ze geloven dat ze samen een gastvrije toekomst kunnen creëren. Een toekomst waarin ze onze verantwoordelijkheid nemen en onze community inspireren om impact te maken, bijvoorbeeld door voedselverspilling te verminderen. Ze leveren leiders naar de Horeca die echt een footprint kunnen realiseren dankzij meer betrokkenheid bij de bewuste inkoop van voedsel en het tegengaan van verspilling, een van de meest urgente uitdagingen van de samenleving.

De rol in de Food Waste Challenge

Hotelschool The Hague wil de managers van de toekomst leveren, die impact maken, onder andere door het tegengaan van voedselverspilling, één van de meest urgente uitdagingen van de samenleving. Zij zijn een autoriteit in het tegengaan in voedselverspilling door experimenteel onderzoek te doen en actiegericht onderwijs te verlenen in praktijksituaties. Dit met betrekking tot hoe voedselverspilling in professionele keukens verminderd kan worden en hoe 'gered voedsel' kan worden gebruikt in hoogwaardige gerechten in restaurants.
Hotelschool The Hague is een expert in het ontwikkelen van gedragsinterventies (nudges). Studenten van Hotelschool The Hague voeren de metingen uit in de Food Waste Challenge en Hotelschool The Hague analyseert de data.

Meer informatie